Eindelijk is die daar dan!

12 januari 2018

Mijn eerste bericht! Eindelijk.. 3 jaar lang had ik het idee om een blog site te maken en eindelijk is het dan zover. Waarom het zo lang duurde? Omdat ik een vreselijke uitsteller en perfectionist ben en elke keer als ik weer wat gemaakt had.. begon ik weer overnieuw, ughm.. een kleine samenvatting. 

Het begint…

Ongeveer drie jaar geleden ben ik weggegaan bij mijn toenmalig baan als helpdesk medewerker en ben ik mijn passie achterna gegaan. Lang hoefde ik niet na te denken want ik was al begonnen met het maken van websites toen ik waarschijnlijk 15 was, maar dat is al zo lang geleden.. dus hou me daar niet aan ;). Daarna heb ik zelfs een opleiding gevolgd die ermee te maken had. En toen ik stopte als helpdesk medewerker wilde ik er gewoon echt meer mee doen.

Ik had al vrij snel erna een ervaringsplek gekregen bij Trics Media, waar ik ontzettend veel geleerd heb op gebied van grafisch vormgeving, webdesign en front-end ontwikkeling. Tijdens mijn werk bij Trics Media speelde ik meer en meer met het idee om een blog/portfolio site te maken. Ik dacht dat het mij kon helpen bij het zoeken van een baan. Ik kwam al snel met het eerste concept…

Eerste webdesign

Versie 1

Een andere richting

Ik begon met het bouwen van deze website en mijn idee was om een thema te maken in wordpress.. Ik was al heel ver gekomen en toen, ja.. ik weet eigenlijk niet wat er gebeurde. Mijn smaak veranderde, mijn visie op wat het zou moeten zijn werd anders. Ik wilde eerst iets speels en toen iets zakelijks. Ik heb duizenden concepten gemaakt in photoshop en weggegooid en toen kwam ik bij het volgende  aan..

Tweede webdesign

Versie 2

Dit concept heeft eigenlijk de laatste 2 – 3 jaar op deze website gestaan. Ik had de homepage afgemaakt en moest alleen de portfolio en blog pagina opmaken en toen.. kreeg ik een baan en vergat deze site compleet.

Een knagend gevoel.. toch een blog

Ongeveer een jaar geleden wilde ik er toch weer wat van maken. Het leek mij gewoon leuk om mijn ideeën en creaties te delen en kijken wat men er van vond. Misschien wordt het wel wat. Maar ik had inmiddels een baan, dus de insteek van de site werd compleet anders. Een blog leek mij leuker om de focus op te leggen. Ik had nu ervaring met drupal en wilde kijken of ik daar wat van kon maken. Ik bedacht het volgende..

derde webdesign een blog

Versie 3

De focus kwam wat meer op het creatieve gedeelte te liggen en ik vond het steeds leuker om illustraties te maken. Ook hier kwam ik best ver met het maken van de homepage, maar kreeg het te druk, dacht er niet meer aan.. of wat voor ander excuus ik ook maar voor mezelf kon bedenken. Het grootste probleem was niet dat ik het niet graag genoeg wilde (misschien een beetje ;-)), het was dat ik iets maakte en het eigenlijk al de volgende dag live wilde hebben. Als een project te groot lijkt en je wilt het te snel hebben dan gaat de motivatie naar beneden, omdat het resultaat achter blijft. Ik bedacht wat anders..

Begin gewoon

Ik dacht ik begin gewoon, ik maak iets leuks en zodra ik er in ieder geval iets mee kan doen, zet ik het live en voeg later verbeteringen en toevoegingen toe. Deze site lijkt vrij simplistisch en klein en dat is het ook, maar de website is bij lange na niet af. Een website is nooit af..

En ik zal regelmatig updates toevoegen op gebied van blogpost, nieuwe functies en verbeteringen. Deze site is uiteindelijk toch in wordpress gemaakt. Ik heb daar verder geen reden voor, behalve dan dat wordpress vaak beter hanteerbaar is voor kleine sites dan drupal. Maar tijdens het bouwen kwam ik er al snel genoeg achter dat ik teveel moest programmeren dan dat ik bij drupal zou hoeven te doen, maar eghm! UITDAGING! Daar hou ik van.